Groene Markt Festival Harich – Een festival vol natuuractiviteiten voor het hele gezin!

 

Laden Evenementen
Groene Markt Festival Harich – Een festival vol natuuractiviteiten voor het hele gezin!
Details
#
Datum

20 October 2024

#
Tijd

10:30 am-16:30 pm

#
Locatie

Manege Gaasterland

De Gaasterlandse Natuurweek wordt op zondag 20 oktober 2024 van 10:30 – 16:30 uur afgetrapt met het Groene Markt Festival op een nieuwe locatie: het buitenterrein van Manege Gaasterland in Harich.

Groene Markt  Festival

Impressie Gaasterlandse Natuurweek 2023 Roosteren op kampvuur (Foto: Sabine Boode)
Impressie Gaasterlandse Natuurweek 2023
Roosteren op kampvuur (Foto: Sabine Boode)

De markt heeft dezelfde opzet als voorheen, duurzaam, in festivalsfeer, met bijzondere kramen en natuuractiviteiten voor jong en oud maar met meer ruimte voor bezoekers, meer parkeergelegenheid, heel veel nieuwe standhouders en een aantal paardensportactiviteiten georganiseerd door Manege Gaasterland!

Langs de bosrand staan ruim 150 standhouders waarbij je naar hartenlust duurzaam, biologisch, lokaal en fair-trade kunt shoppen. Je vindt er inspiratie om biologisch te (moes)tuinieren en duurzamer te wonen en reizen. Je kunt een kijkje nemen bij ambachten en demonstraties en er zijn groene en creatieve workshops en presentaties die je kunt volgen.

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Neem met wat lekkers plaats op één van de bierbanken en geniet van de live muziek.

Op het Natuurplein zijn de natuurorganisaties vertegenwoordig om je te informeren over het beheer van de prachtige natuurgebieden in onze regio. Je vindt er kramen met goede verrekijkers, een natuurcoach, natuur-ontdekmateriaal voor jong en oud, veldgidsen en -boeken van de KNNV, enz.

Nieuw dit jaar: Vintage, gezondheid, kunst & cultuur
Op de markt vind je dit jaar een ‘Vintage plein’ vol mooie tweede kans items om te dragen en geselecteerde vintage schatten voor in huis. Ook is er een kledingruilkraam waar je zelf een kledingstuk kunt gaan ruilen. Neem dus iets mee en ga naar huis met iets ‘nieuws’. Op het ‘gezondheidsplein’ vind je allerlei tips op het gebied van natuurlijke verzorging en alternatieve gezondheidszorg. Fijne kruidenolie, -zalfjes, -zeep, maar ook interessante kennismakingsworkshops stoel-shiatzu, ademhalingstechnieken en massage.
Op het ‘kunst- & cultuurplein kun je een kijkje nemen bij de speciale museumtruck van het Fries Museum, bij kramen met o.a. prachtige schilderijen, natuurfoto’s, illustraties, lino’s en aardewerk.

Volop vertier in het Kinderdorp
Schrijver Pieter Stoer komt vertellen uit zijn nieuwe boek ‘Amuletten en Aardpotten’ en geeft een kidscollege over wormen. Je kunt kijken in de mobiele Turegluur, broodjes bakken boven vuur, roofvogels tekenen, het Oerrr blote voetenpad, zaadbommen knutselen, het Bodemdierspel spelen, kidscolleges volgen, een creatieve of smakelijke workshop volgen, luisteren naar verhalen in de verteltent en nog veel meer! ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

De Groene Markt is genieten van allerlei natuuractiviteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in een prachtige ambiance! De toegang is gratis, evenals deelname aan een groot aantal van de kinderactiviteiten. Tip: Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Week van de duurzaamheid
Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek ook weer de Duurzaamheidsweek van Gemeente De Fryske Marren. Neem een kijkje bij de infokramen van de gemeente en ontdek de mogelijkheden om duurzamer te wonen en zo geld te besparen.

De Gaasterlandse Natuurweek
De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol activiteiten in én over de natuur. Ontdek het programma vol excursies, workshops, kinderactiviteiten en lezingen op www.gaasterlandsenatuurweek.nl. De Gaasterlandse Natuurweek is een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke.

Klik op onderstaande plaatje voor het programma van de Gaasterlandse Natuurweek 2024 (PDF flyer, 2 pagina’s).

Programma Gaasterlandse Natuurweek 2024